tisdag 30 december 2008

I stickkorgen...

Jag lovade ju att visa upp mina senaste garnköp och stickprojekt. Nu har jag fotat, så här kommer en rapport:
De här garnerna köpte jag härom dagen


Det bruna och det petrolfärgade är svarta fårets raggsocksgarn som jag köpte för 20 kr/nystanet. Det vita garnet hittade jag på Europris 100% superwashull för 13 kr/nystanet. Det fanns faktiskt en hel del att välja på där för mellan 12 och 17kr/st. Trysilgarn heter märket och det ska bli benvärmare av det är det tänkt.

Av petrolgarnet ska det bli en halsvärmare och en mössa har jag tänkt. Halsvärmaren är halvfärdig och fick flätor eftersom jag ville testa om ja kunde göra det. Inspirationen till halsvärmaren kommer från hello mustafa
Av det bruna garnet ska det bli en väska med flätor på, mönstret finns här
Den här strumpan väntar på att kompisen ska bli klar, men foten är klar och det är bara en massa ribb kvar att sticka så risken finns att det dröjer, för det var verkligen jättetråkigt att sticka på strumpor som räcker upp till knäna. I fortsättningen ska jag sticka allt som ska ha en maka samtidigt på lång rundsticka med magic loop. Beskrivning på strumpor från tån finns härBarbros sida finns f ö massor av stickbeskrivningar.
Förutom alla dessa projekt vill jag sticka en dragspelsbasker
De här mössorna hittade jag på garnkorgen Jättefina mönster och färger tycker jag, men jag är nog inte riktigt mogen att ge mig på mönsterstickning än.



Det blev ett långt inlägg, jag återkommer när något av projekten är klara...

måndag 29 december 2008

knitioti

Jag har drabbats av lite stickfanatism. Mina intressen går väldigt mycket i perioder, jag periodar på en sak i taget och då är det 110% som gäller. Tyvärr är det ju så att tiden inte riktigt räcker till att göra så mycket som jag vill. Då brukar det ofta bli så att jag köper på mig en massa material och påbörjar en del och en del blir liggande. I höstas var det tyg och då främst velour som samlades på. Nu har en del blivit sytt av det och nu är det alltså stickning som gäller. Jag skyller en del av det på
Ilsefin som har en väldigt inspirerande blogg som kan få vem som helst sugen på att sticka. Idag har jag varit ute och handlat lite garn för att stilla mitt värsta habegär. Det ska bli benvärmare, mössa och en slags krage som jag hittade här När jag har packat upp och fotat så ska jag visa vad jag har handlat och också försöka mig på att göra en prioriteringslista på saker jag vill sticka.

fredag 19 december 2008

God Jul!


Jag är inte säker på att det blir några fler inlägg innan jul så jag passar på att önska God Jul nu. Hoppas att ni alla får en härlig helg och ett gott nytt år!

tisdag 9 december 2008

En syhörna gör susen...

Jag har sytt ett par velourtights till H. Ritade av ett par från Lindex som är favoriter här hemma. Nästa syprojekt är en fleeceoverall, vi får se när det blir tid till det. Hoppas att beställningen från stoff&stil kommer idag, jag behöver mudden och det andra jag har beställt.




måndag 8 december 2008

Kusinbus och paketkalender

Kusin A var här och busade lite härom dagen, nu börjar de kunna ha lite roligt med varandra så det är skoj att träffas. A är 9 månader äldre än H så de kommer nog ha mycket kul ihop i framtiden. Efter mycket bus blev A lite trött och fick prova att sitta i selen och gosa, det var mysigt tyckte hon.H har fått en paketkalender av mormor, det är inte paket varje dag, bara på söndagar och igår var det dags för första paketet. H var mest intresserad av pappret, men sen bet hon lite i den fina dockan också, tack mormor!





fredag 5 december 2008

Jag har sytt!

Igår var mamma här och hjälpte mig att röja undan i köksskåpen och "kontoret". Resultatet blev ett hemtrevligare kök och en syplats åt mig. Så idag firade jag med att klippa till och sy en klänning till H. Det blev inte perfekt, men jag är nöjd ändå, första gången jag syr något större än en mössa i stretchtyg. Klänningen är av velour från Andersson&Hjalmarsson i Ulricehamn. H sov tills jag var nästan klar, uttröttad efter en förmiddag på Öppna Förskolan.
När hon hade vaknat roade hon sig i gåstolen medan jag sydde färdigt.

onsdag 3 december 2008

Snö och adventspynt

Nyss snöade det, ganska rejält, men nu har det redan slutat. Lite snö ligger det på marken, men den blir nog snart slask eftersom det är någon plusgrad.
Någon undrade om jag adventspysslade mycket nu när jag är hemma. Jag skulle vilja säga att jag pysslar hela dagarna, men det är inte sant. I själva verket går alldeles för mycket tid åt vid datorn. Men lite har jag gjort. En krans till dörren och ett par planteringar med hyacinter och amaryllis.

Just nu ligger H och pratar för fullt till höger om mig i soffan och hunden till vänster med huvudet på min hand eller ännu hellre på tangentbordet. (hunden pratar förstås inte)




tisdag 2 december 2008

Julpyssel och florinkläder

Igår gjorde jag Leilas saffransskorpor. De är supergoda och enkla att göra.



Jag fick ett paket på posten idag. Superfina kläder från Florin Vi gjorde ett byte efter att jag hade kommit över en massa retrotyger. Hon fick tyg, jag fick färdiga kläder. Jag tycker att skogstyget är såå fint!