lördag 30 juli 2011

Lite blir det visst gjort iallafall :-)

Just när jag skrivit förra inlägget var det dags att åka på lite husbilssemester och då ville jag ha något att göra medan vi åkte. Jag frågade mina stickvänner om tips på bra bilstickning och fick förslag på näverstickning, eller entrelac som det heter mer internationellt :-) Så jag letade upp en beskrivning och satte igång och nu är jag fast :-D
Jätteroligt att sticka med färgskiftande garn och smidigt eftersom det är så korta varv, bara tio maskor. Nu har jag snart gjort åt ett nystan och efter lite efterforskningar om vilket färgnummer det var på det (lappen kom förstås bort) så ska jag nu beställa ett till så att det blir en härligt stor sjal att svepa in mig i i höst.

Här är sjalen i några olika stadier, garnet är schoppelwolle crazy zauberball i färgställning 1702:


fredag 15 juli 2011

Långt mellan inläggen

Det går långt mellan inläggen här, och bättre lär det nog tyvärr inte bli. Jag har fullt upp med barn och renovering och till hösten ska jag både jobba och plugga, har fått en textillärartjänst på 60% samtidigt som jag ska slutföra min textillärarutbildning. Både kul och lite jobbigt känns det. Har ju en bebis som bara är 8 månader och det lär nog bli tajt med tid med allt som ska göras till kursen, samtidigt som jobbet ska skötas och barnen få sin tid. Så med lite tur blir det några spridda inlägg om det jag gör i kursen under hösten och kanske lite om renoveringen, men inte mycket mer.

Här kommer iallafall några bilder från sommaren, inget sytt, men lite renovering och en liten goding i härlig sjal :-)


 Målat fönster... Massor kvar...


Utsikt från köket ut i det som ska bli vår nya matplats, där stolpen står mitt i bilden ska utrymmet delas av och andra delen ska bli grovingång.


Här är det som var mitt syrum förut, maskinerna och allt material har tillfälligt flyttat upp på övervåningen.


Här stod tills för ett par dagar sedan ett mycket fult garage...


Min lilla godbit i finaste sjalen



Regniga kvällar som den här njuter vi av att ha kakelugnarna funktionsdugliga :-)