onsdag 23 december 2009

En riktigt god jul...


...hoppas jag att alla får.
Lugnet har just lagt sig här hemma efter granpyntning och paketinslagning, så nu passar jag på att önska god jul till alla som råkar titta förbi här.

söndag 20 december 2009

Äntligen ett spetsmönster jag klarar av!

Efter att ha börjat på ett par lite för svåra projekt fick jag tips om ett mönster som skulle vara superenkelt och efter att ha börjat om ett par gånger har jag nu kommit underfund med mönstret och kan det utantill. Här finns mönstret, garnet är jakull och kommer från lienesdesign.

måndag 14 december 2009

Ännu en börs...

Nu har jag sytt en ny börs, den här gången ska den iväg någon annnanstans direkt. Tjejerna på jobbet ska ha ett litet julklappsbyte imorgon och eftersom jag inte kommer iväg till någon affär så får det bli hemgjort istället. Tygerna kommer från Stoff&Stil och mönstret från SofiaSobeide och finns länkat i högerspalten.


söndag 13 december 2009

Pyttesmå mössor

H har en dagisfröken som snart ska ta mammaledigt och jag ville göra något till den kommande bebisen. Det blev ett par små mössor. Mönstret kommer från Ottobre och tygerna från JNY och Jofotex.Den gula är för 37cm huvudomfång och den gröna ca 39. Jag var tvungen att kolla vad H hade för huvudmått när hon föddes, för mönstret kändes pyttelitet, men detta borde nog funka några veckor i alla fall ;-).


Jag stickar spets!


Efter att ha gett mig på ett par lite för svåra spetssjalar, fick jag tips om en enklare variant och efter tre startförsök har jag nu äntligen fått till det :-) Hoppas att jag snart ska kunna ge mig på lite svårare varianter. Min dröm är att någon gång kunna sticka den här

fredag 4 december 2009

Ett par börsar :-)

Jag har sytt några börsar i en fin, lite pösig modell. Mönstret kommer från Sofia Sobeide Tygerna köpte jag på syfestivalen tidigare i höstas.