lördag 31 oktober 2009

Stickat lite också :-)

Jag har stickat en hel del på sistone, det är så mycket enklare att sitta kvar i soffan och ta fram en stickning på kvällen än att gå och sätta sig vid symaskinen. Särskilt nu när det är iskallt i syrummet, brr.

Tant koftas kofta går framåt, sakta men säkert. Den börjar bli tung och otymplig att sitta med i knät nu, så det är inte så ofta den får komma fram, tyvärr. Men det borde bli oftare för jag behöver den nu.



Jag stickade ett par benvärmare till H, att ha utanpå tights om man bara ska ut till bilen och in igen. Nu är det redan lite för kallt för att inte ta på thermobyxor, men de är fina ändå och går att använda när det är kallt inomhus :-)



Sen har jag stickat ett par torgvantar av Zauberballen också. Jag försökte nysta upp så att jag skulle få två likadana vantar, men rapporten upprepar sig inte exakt likadant någonstans på nystanet, så de blev lite olika, men det får duga ändå :-) Mönstret har jag tagit inspiration till härifrån Fast jag stickade mina ribbade hela vägen upp.





Det står inte helt still här...

...även om bloggen gör det. Det har blivit en hel del gjort de senaste veckorna, både sytt och stickat.
Börjar med det sydda:
En molntunika till första dagisfotot :-) Redan fläckig så det är bara att skicka den i tvättmaskinen.


Ett par byxor i frettéfleece, enklast möjliga med resår i midja och benslut. Varmt och mysigt här hemma då vi fortfarande väntar på pannleverans, i väntan på detta eldar vi i kakelugnarna.


En mössa i samma tyg som byxorna, fodrad med rött molntyg från JNYMönstret hittade jag i en gammal Ottobre.


Byxor i fin stjärnvelour från Kinna skrot, tyget finns också hos Mjuka tyger och jofotex Jofotex öppnar f ö webbutik den 1/11! Byxorna är ganska mycket för långa, men med muddar längst ner funkar det bra ändå och blir fint puff :)


Det stickade får ett eget inlägg, tror jag...

måndag 5 oktober 2009

Ny symaskin = produktion :-)

I torsdags fick jag min nya symaskin och i helgen har jag sytt en hel del :-) H hade dåligt med långärmade tröjor, så det blev några sådana. Tre tröjor i interlock blev det. De med äpplen och stjärnor i tyg som kommer från mjuka tyger. Molntyget kommer från JNY Design. Jag är mest nöjd med molntröjan, för stickningarna blev så fina på den. Jag kom på när jag hade sytt ihop tröjan att jag skulle testa att sy med den stängda overlocksömmen över ärmsömmarna och det gick jättebra, tycker jag i alla fall.



Jag försökte fånga en livebild med en av tröjorna, men det är inte lätt med en kameraintresserad unge :-)



Mormor hade också hört att H behövde tröjor så hon skickade hit en hon också :-) Tack!



Skönt att äntligen använda lite av alla tyger som ligger här och väntar på att få bli något. Nästa projekt blir byxor och någon swettisjacka har jag tänkt =)

fredag 2 oktober 2009

Ny symaskin!

Jag har alltid sytt på lånade symaskiner, förutom min fina emaljerade 50-talare som jag fick av mamma. Men på senare år och framför allt sedan jag började sy annat än gardiner så har jag lånat först mammas och sen syrrans husqvarnor. Båda är fina datoriserade maskiner med massor av sömmar men när jag stod inför valet att antingen köpa syrrans maskin eller en ny bestämde jag mig för att köpa en ny. Jag fastnade för Pfaff Select 3.0, en mekanisk maskin med övermatare. Jag beställde den från England i söndags och i torsdags kom den, snabbt jobbat. Tusen spänn billigare än i Sverige och med en massa extra tillbehör. 50 rullar tråd, extra undertrådsspolar, sprätt, symaskinsnålar och en väska av kabintyp, 5 saxar + säkert några fler småsaker som jag inte kommer ihåg just nu.
Nu har jag sytt ett par saker, inget är färdigt än dock, och hittills är jag mycket nöjd :)