torsdag 30 juli 2009

pandurooutlet i Ullared

I Söndags, på väg till Halmstad för lite husvagnsliv tog vi svängen förbi Ullared, främst för att åka till gekås. Men efter att jag satt och slötittade lite i deras kundtidning på nätet och fick syn på en annons om pandurooutlet i Ullared så blev det förstås ett besök där också. Butiken ligger lite undangömt, bakom bilmuséet, så det är kanske inget man springer på om man inte vet om att den finns. Jag tycker att de hade ganska mycket och till ganska bra priser. Tittar man på mitt kvitto så var det väldigt bra priser, kolla in min rabatt! För den som gillar scrapbooking fanns det mycket. Jag har försökt hålla mig ifrån det träsket, jag behöver inte ännu en hobby att samla material till ;-) Men nu ångrar jag faktiskt att jag inte köpte några designark för 5:-/st, man kan ju ha det till annat än att sätta igång och scrappa för fullt :-)

torsdag 23 juli 2009

Min bytespresent

Detta skickade jag till min byteskompis, Ett stickfodral i tyget Julivår, med en tillhörande börs med fem stickmarkörer i.



Mitt nästa projekt blir att sy ett eget fodral till mina KnitPro som jag tycker förtjänar nåt snyggare än plastnecessären de kom i. Jag tror att de ska få bo i ett fodral av mitt bruna klövertyg.

tisdag 21 juli 2009

Byte

Jag är med i ett pysselbyte och idag dök de här fina sakerna upp:


Klänning och hårband till H och hårband till mig, jättefina! Tack snälla byteskompis!

Fodrad börs

Jag har funderat ett tag på hur man syr en fodrad börs med dragkedjan en bit ner. Efter lite tips från andra och en del testande på egen hand lyckades jag. Här kommer en liten beskrivning om det är någon som är sugen på att göra en likadan.


Klipp två lika stora bitar i fodertyg och yttertyg.
Sy fast fodertyget mot avidsidan på blixtlåset och yttertyget mot rätsidan.



Vänd tyget och kolla så att du får blixtlåset där du vill ha det. Pressa vecken så att du får markeringar för var vikningen ska vara när du har avigsidan utåt.


Vänd tillbaka till avigsidan och vik efter de pressade vecken. Fodret ska vikas på ena sidan av dragkedjan och yttertyget på den andra, så att det ser ut som på bilden.


Sedan syr du en söm längs med hela ena kanten, genom både foder och yttertyg.
På andra sidan syr du uppifrån och ner genom både foder och yttertyg tills du har ett lagom stort vändningshål kvar. Glöm inte att öppna dragkedjan först! När du har sytt så långt, viker du undan fodertyget och syr hela vägen ner i yttertyget.

Vänd sedan arbetet.
Sy ihop vändningshålet för hand. Klart!
Vill man ha en liten ögla som den jag har gjort här stoppar man bara in den i yttertyget innan man syr ihop.

torsdag 9 juli 2009

Takbytet...

Går framåt.
Taket är avklätt

Skorstenen åker ner

De nya takpannorna levereras

Utsikt från taknocken

lite tyg och klädfynd

Jag har handlat lite på Tradera de senaste veckorna och kommit över ett par gamla 70-talstyger.
Ett klövertyg:
Och ett med ett fantastiskt landskap:

Klicka på bilden för att se hela.

Så här i reatider kan man ju hitta en del fina kläder också och på Lindex sprang jag på en härlig dress i stretchfrotté. Tyvärr fanns det bara alldeles för stora byxor till, men jag klippte bort muddarna och kortade av benen. Så här fint blev det:
Modellen är dock inte så nöjd just vid fototillfället :-)
Jag sprang på en klänning till A&A:s bröllop i september också, då måste man ju passa på att handla så att man slipper leta som en galning en vecka innan. Det fanns bara en i rätt storlek och den hade sömmen gått upp på vid dragkedjan så jag fick 20% rabatt för att sy fast den igen, lätt som en plätt:-)

måndag 6 juli 2009

Växtfärgning

I lördags var vi hemma hos glis och växtfärgade. Jag har aldrig gjort det förut, men jag har varit sugen ett tag och nu blev det av. Som tur var hade vi med några som kunde det här med färgning, för annars vet jag inte hur det hade gått.

Från vänster till höger: Valnötsskal, koshenill, krapp, fläder, björk.
Igår var jag hemma hos mamma och lade beslag på hennes ring med färgprover sedan hon växtfärgade på 80-t
alet, ca 150 olika färger! Kul att se hur olika det kan bli med olika betningar och blandningar :-)