söndag 28 juni 2009

Egna moln

Jag sydde ett linne till mig själv i det bruna molntyget. Tyvärr blev det lite för smalt och nu vet jag inte om jag har så att jag kan sy ett nytt:-( Jag får väl banta bort degmagen istället, hur det nu ska gå till. Dumt att äta upp sig igen när man har blivit smal av amningen :-S

fredag 26 juni 2009

molntyg och tävling


Älskade hjärtegryn har en tävling där man kan vinna en t-shirt i det fina molntyget från JNY-design. Skynda dit och tävla!

Jag har just fått hem en meter av varje av tygerna ovan, så om jag inte vinner får jag väl sy själv ;-)

onsdag 24 juni 2009

Tygfynd

Jag var på A&H i Ulricehamn igår och blev överraskad av de stora bitarna i stuvlådan:-)
Brun velour, 1m, 10 cm i ena kanten är frotté.
Jag väntar på molntyg från JNY också så nu är det bara det där med att hinna sy också;-)

Lila velour 2,40m, ränder på bredden i väven, men det är snyggt tycker jag.

Grön och orange ekovelour av färgväxande bomull. Grön 70cm, orange 110cm, halva bredden är frotté.

Bomullstyger, ca 0,5m av varje.

Det enda jag köpte som metervara var dessa två. Det lila är mudd och det gröna velour.

tisdag 16 juni 2009

hmm, nya stickprojekt...

Inget gammalt är avslutat, men det är ju alltid kul att testa något nytt... Jag har hoppat på tant koftas knit along på en kofta stickad uppifrån och ner. Eftersom jag har några påbörjade projekt bestämde jag mig för att sticka en minikofta till H istället för en till mig. Det verkar funka ganska bra att sticka lite på känn och det bästa av allt är ju att det inte blir någon montering förutom att sätta i knapparna:-)



Jag har börjat sticka på en spetssjal också. Det är det första jag gör i spets så det går långsamt fram, men det ska bli väldigt kul att se hur det blir. Jag stickar med lienes Yak ull efter det här mönstret.

måndag 15 juni 2009

Takbyte

Äntligen har det blivit dags att få nytt tak på framsidan av huset också! På baksidan byttes det i höstas och nu har det alltså blivit dags för framsidan. Idag har de (G, svärfar och snickaren) jobbat med att riva av det gamla sticketaket, så nu gäller det att det inte blir regn. Plåttaket på tornet ska också bytas, efter isolering utanpå väggarna. Tornet blir då lite större utvändigt och behöver därför en lite större hatt.




Utsikt över trädgården
Utsikt över hagen.

måndag 8 juni 2009

Stjärntröja


Idag när H sov hann jag faktiskt sy en hel tröja. Jag hade klippt ut delarna innan så det var bara att sy ihop. Den blev väldigt fin, tycker jag, tyget är så fint. Mönstret är från Ottobre 1-09 fast jag har ändrat så att det är vanlig halsringning istället för kuverthals och satt på en bredare mudd nertill istället för det svängda, muddkantade nederkanten.