tisdag 24 februari 2009

måndag 23 februari 2009

När pappa får välja tyg...

...blir det så här :-D

Ignorera den fina färgmatchningen och röran i bakgrunden. Tyget är alltså utvalt av maken och kommer från mischas stoffeke och är ingen favorit rent kvalitetsmässigt, väldigt tunn trikå och nästan ingen stretch i den. Men jag köpte bara en halvmeter och till tunna vårmössor passar den bra. Mönster från senaste Allt om Handarbete.

lördag 21 februari 2009

Ännu en mössa...


Jag fick syn på det här mönstret och var tvungen att testa, men en tröja är lite för mycket, tycker jag, så jag gjorde en mössa istället. Garnet är Svarta fårets raggsocksgarn och stickor 4,5. Mössan är stickad på frihand och jag är väldigt nöjd med passformen, men inte riktigt med hur minskningarna ser ut. Men jag vägrar som vanligt att repa upp. Nu ska det bara sys på 9 par ögon på ugglorna, återkommer med bild när det är klart.

tisdag 17 februari 2009

Ruths mössa klar


Nu är mitt första mönsterstickade alster klart. Det blev en mössa som varken är till vardags eller gå borts- som maken sa ;-)Den blev lite hög, men om man viker in den vid den röda randen ovanför luserna så blir den precis lagom. Då värmer den dessutom öronen bättre :-) Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska göra av resterande regnbågsgarn...

När det gäller garnet så tycker jag att det var lite för långa övergångar i det gula och blå, inte alls lika kort som på de röda och lila fälten, det blir lite konstigt.

fredag 13 februari 2009

Prickar och flodisar

Igår fick jag ett jättepaket från Jofotex, 5kg tyg! Nu var det mesta inte till mig, utan ska vidare, men tre meter flodhästtyg ska jag ha. Lagom tjock och fin interlock i härliga färger.

Och idag kom det ytterligare ett tygpaket på posten. Denna gång med prickig trikå och en bit väldigt tjejig camo. Det är pappa som har önskat till H :-) Detta tyg kommer från mischas stoffeke i Tyskland och det är Kaja som har ordnat sambeställning, stort tack för besväret, åtta stycken var vi som beställde tillsammans. Jag gissar att det var en del pyssel att få ut rätt tyg till alla:-)

måndag 9 februari 2009

Snö lagom till sportlovet!



Det är inte ofta lovet inleds med sånt här väder!

söndag 8 februari 2009

Krypbyxor

H har precis lärt sig krypa och det är halt på golven. Tänkte att jag skulle underlätta lite för henne och sy ett par byxor med skinnlappar på knäna. De kanske håller lite bättre mot slit på knäna också :-) Upptäckte en rolig söm på symaskinen också.

fredag 6 februari 2009

tisdag 3 februari 2009

värsta grymma tjejen :-)

Drygt åtta månader och mer underbar än någonsin! Sover för det mesta bra på nätterna och äter duktigt. Ikväll ska hon gå med pappa på årsmöte, själv ska jag iväg på annat.

söndag 1 februari 2009