söndag 25 januari 2009

Kanintröja


Jag har sytt min första tröja. Är hyfsat nöjd, men inte riktigt, tycker inte att "böjarna" blev som de skulle vid muddkanterna, men ett helt ok första försök, tycker jag. Tyget kommer från jnydesign, men är färgat med nitors fuchsia, samtidigt slängde jag i en bit av Stoff & Stils stretchjersey också till ärmarna. Mönstret är från senaste Ottobre och jag kan rapportera att det varken är brett eller kort i modellen som det ofta är med deras mönster. Jag har använt H's nuvarande storlek, 74 och den är näst intill perfekt i storleken. Ärmarna var dock lite långa, så jag kortade av dem lite.

Narig no more...

H har varit väldigt narig runt munnen där nappskölden sitter. I fredags när vi var och handlade köpte jag därför en lite luftigare sort. I lördags var naret borta. Men napparna ser lite roliga ut...

Långstrumporna klara


Äntligen är mina knähöga raggsockor klara! Jag har stickat dem i Drops Fabel på rundsticka strl 3. Strumporna är stickade efter det här mönstret med magic loop. Det är så skönt att slippa strumpstickor, för jag stickar lite löst och de bara trillar ur hela tiden. Mönstret var lätt att följa och strumporna blev perfekta i storleken för mig som har strl 37-38. Jag tycker tårna blir jättefina men hälen är jag inte helt belåten med. Det är ingen vanlig häl,utan en variant med kil. Den funkar bra, men är inte lika snygg som en "vanlig" häl, tycker jag. Det blir jättesköna, tunna strumpor med så tunt garn, men när man stickar så långa skaft blir det lite långtråkigt. Särskilt att sticka ribb. Nästa strumppar jag gör kommer därför bli i tjockare garn, med kortare skaft och något annat påhitt än 2+2 ribb i skaftet. Men det kommer nog att dröja innan det blir sockar igen, jag har ju så många andra projekt på gång.

lördag 24 januari 2009

Garnsamlingen växer...

Igår fick jag hem ytterligare lite garn.



Det kommer från garnkorgen. Först ut är regnbåge från Evilla Jag köpte också ett garn från Kauni som går från svart till vitt. De här två ska tillsammans bli en mössa efter mönster från Kauni. Jag har inte bestämt mig för vilken av dem jag ska göra ännu.

Jag har också nystat 4 härvor tvåtrådigt, grått ullgarn som ska bli en sån här kofta. Den kommer nog inte att påbörjas den närmsta tiden, men nu finns materialet hemma när andan faller på. Jag tycker att de här hemmanystade nystanen är så fina att titta på att jag nästan skulle vilja ha alla mina garnnystan sådana.

onsdag 21 januari 2009

tovat en toffel


Nu är den tovad, torkad och klar. Jag känner mig nöjd, även om den är lite för stor för min fot. Jag kommer att sticka en till efter samma mönster och sen tova den. Sen tovar jag dem en gång till i tvättmaskinen om jsg inte ger bort de, till någon med större fötter än mig.

tova en toffel

Jag ska göra av med lite restgarn har jag tänkt, eller rester och rester, förresten. De här tofflorna är av ett garn som jag har påbörjat ett projekt och tappat lusten med. Det är i alla fall fritidsgarn och jag har stickat med stickor nr 6 efter den här beskrivningen. Jag bestämde mig för att göra en och tova den först för att se om det blir lagom. Just nu ser det ut som något som skulle passa på en trollfot, tycker jag. Fortsättning följer...

måndag 19 januari 2009

Jag har tokshoppat textilt material idag. I julklapp fick jag ett presentkort i stans bästa garnaffär så idag skulle det handlas. Jag har handlat 4 härvor grått ullgarn, 4 nystan Sarek och 10 nystan svartafårets raggsocksgarn. Det grå garnet ska bli en kofta, resten är inte helt bestämt ännu.

Sen hamnade jag på Åhlens där de hade halva reapriset på metervaror. Så för dessa fina tyger har jag betalat 25:-/m! Det är ett bra pris tycker jag.


lördag 17 januari 2009

Muddbyxor

Idag sov H i övr 2 timmar på förmiddagen, så jag fick tid att sy ett par muddbyxor. Det orangea velourtyget köpte jag förra gången vi var på A&H men det har inte blivit något av det förut, eftersom det är så svårmatchat. Nu råkade jag köpa en body på rean som passar perfekt. Mönstret jag använde var form 1 från meedoms bok storlek 74. Fast eftersom det är anpssat för resår i kanaler tog jag av lite på långden och i midjehöjd. Mudden är Stoff&Stils bruna. På den övre bilden är byxorna jämförda med ett par från Lindex i strl 74. Lite skillnad, men affärerna har ofta sina storlekar upp till 74 cm, medan meedoms mönster är från 74 cm lång. Byxorna passar i alla fall bra och har lite plats att växa i också.

Tävling hos Florin

Florin firar 2 år som bloggare och tävlar ut ett smycke. Titta in på hennes mycket inspirerande blogg.

onsdag 14 januari 2009

Måste testa att lägga in en liten film också :-) Det är H som just har kommit på att man kan ha dragkamp med hunden, det är jätteroligt, tycker båda två.

Tygfrossa

Efter någon vecka med garndille var det igår dags att nära min andra last, tyg. Jag och glis åkte till Ulricehamn för att handla tyg hos Andersson & Hjalmarsson. Det blev en del tyg, kan man säga:

Lite från stuvlådan, det vita och det rutiga är lite större bitar. Det vita ca 25 cm på full bredd och det rutiga var nog ungefär en halvmeter, lite svagt i det gröna trycket på ena sidan, men vad gör det? Det övriga är småbitar, blir förmodligen mössor av dem.

Stjärnor. Den verkliga anledningen till att jag åkte dit, tycker att de är så fina och de har inte sålts tidigare. Men nu när klädföretaget som "äger mönstret" ska byta kollektion så säljs tyget som är över. Jag tycker att de är superfina. Köpte mest av det med röda stjärnor, det med orangea är lite giftigt för stora plagg tycker jag :-)


Det här tyget med stora ringar föll jag pladask för, men kunde först inte komma på något användningsområde för barnplagg. Men när jag gick runt lite bland kläderna hittade jag små förklädesklänningar uppsydda i just det tyget, så då kunde jag inte låta bli att köpa med mig en bit.


Petrolfärgad velour och matchande trikå till över- och nederdelar.


Det här tyget bytte jag till mig mot en bit av mitt äppeltyg som jag fyndade för ett tag sedan. Jag är väldigt nöjd med bytet, en stor bit av tyget julvår av Sanni Salonen från Borås cotton. Tack byteskompis!

lördag 10 januari 2009

Mössa i Bris, Gjestal




Jag har improviserat mönstret själv, men tagit hjälp med mått härifrån Tycker att den blev bra, jättemjukt garn och varmt och skönt i nacken med en mössa som går ner ordentligt.

Material: Bris, Gjestal 50% ull 50% soya
50gr= ca 100m
Sticknr 5 1/2-6
Stickfasthet 18m = 10cm
Handtvätt

fredag 9 januari 2009

Petrol

Nu är mössan och halsvärmaren i petrolgarnet klara! Fast det är inte riktigt sant, eftersom mössan blev lite för liten och egentligen ska tas upp och förlängas en aning. Men Det kommer ju förmodligen inte bli av, så jag räknar dem som färdiga.
Halsvärmaridén har jag snott här Den är ungefär 50*20cm och kunde ha varit något längre, men jag tycker att den funkar bra.
Garnet är Svarta Fårets raggsocksgarn. Mössan är som sagts tidigare gjord utan mönster.



Man blir väldigt blek och fin så här sent på kvällen med blixten mitt i ansiktet...

Våra kakelugnar

För ungefär tre månader sedan renoverades tre av våra fem kakelugnar och nu under nyårshelgen har vi premiäreldat i dem. Det är supermysigt att tända en liten brasa och sitta framför den och sticka. Det är också skönt att veta att man har en icke-elberoende värmekälla i huset om/när januaristormarna kommer.


Vi försöker elda minst en brasa om dagen för att hålla igång dem här kan man läsa allt om konsten att elda i kakelugn.

Idag hade även hunden upptäckt det stora nöjet med kakelugn. Hon hade plockat ut det som återstod efter gårdagens eldning och tuggat på de förkolnade träbitarna lite varstans i rummet, på golvet, i soffan osv. Dessutom hade hon snott min stickning, ätit upp ännu en garnbanderoll och spridit ut ett nystan garn i rummet. Då var hon ganska billig kan jag säga :-(

tisdag 6 januari 2009

Tävling

Handlas hantverk har en tävling om vilken blogg som genererar flest besök i webbshoppen, skynda dig att titta in där via länken här, så hjälper du mig :-). De har Bra pris på KnitPicks startset med utbytbara strumpstickor i Harmonywood 180:- för ett set.

söndag 4 januari 2009

Jag har stickat en mössa av petrolgarnet, den är gjord helt på frihand, vilket resulterade i att den blev lite liten på höjden, men den funkar. H gillar den och skrattar åt mig varje gång jag tar på mig den.