tisdag 30 september 2008

Vi har blivit invaderade

Det ser ut som kriget hemma hos oss. Jag tror faktiskt att det är ett korrekt användande av uttrycket. Kakelugnsmakaren ringde i söndags kväll och sa att han skulle komma dagen efter. Igår kom de och började täcka in hela huset i papp och plast. Jag åkt hemifrån när de hade täckt in golven, när jag kom hem var nästan hela tv-rummet och sovrummet fyllda av ett slags presseningstält. Det går i princip inte att komma in i något av rummen. Fast när han var här och kollade inför renoveringen menade han att det skulle visst gå bra att ligga kvar i sovrummet. Jomenvisst!

Fast vi klarar oss bra ändå, vi sover hos grannen, dvs svärisarna. Men det blev lite hastigt och lustigt igår kväll, så idag är jag här och försöker leta upp vilka grejor vi behöver. Dessutom ska jag försöka packa eftersom vi åker till Polen imorgon kväll. Ska bli skönt att vara hemifrån medan de stökar som värst här...
De vädrar ur ganska bra också så här ligger lilla skrutt och sover under min jacka...

lördag 27 september 2008

Glada kor och ryggbärning

Vi bor mitt emellan två kohagar, ibland känns det som om man bor i kohagen. Igår förmiddag gick jag till postlådan och såg över axeln hur det gallopperades i ögonvrån. När jag kom tillbaka konstaterade jag att det inte var innanför stängslet som det gallopperades, utan i trädgården... In och leta reda på numret till grannen som har sina kvigor i hagen. Det var tredje gången på några dagar som samma kviga var ute så snart får hon nog flytta hem till ladugården. Så här såg det ut:

Där står kompisarna och undrar vad hon håller på med.

Idag har jag för första gången testat att knyta upp H på ryggen på egen hand. Det gick ganska bra, ingen fantastisk knytning, men hon satt kvar i alla fall. Ska träna mera samt skaffa en bättre sjal, har sålt av alla utom denna så jag är lite sjallös för tillfället.

måndag 22 september 2008

I helgen har vi varit på marknad. Där fick jag tag på fårskinnstossor till H. De var smarta med en dragsko så att de inte ramlar av så lätt. Jag hade tänkt att sticka raggsockor till henne, men nu behöver jag inte det så jag har börjat sticka på en mössa av det garnet istället. Jag har kollat på ett mönster från garnstudio som har jättemånga gratismönster, men eftersom det garnet skulle vara dubbelt och jag kör med enkelt så har jag gjort lite på känn istället. Vi får se hur det blir. Det är krångligt att sticka med strumpstickor i alla fall, det var nog tur att jag började med en mössa och inte en pytteliten socka.

Tossorna och stickningen


lördag 13 september 2008

retro mania

Jag var på torget idag och gjorde världens fynd! En av tygknallarna hade letat sig längst in i sitt tygförråd och sålde äkta 70-talstyger direkt från rulle, jättebilligt. Så nu sitter jag här med 14!m retrotyg i sprakande mönster och färger.







torsdag 11 september 2008

Sele

Jag har sytt en sele. Meningen är att jag ska kunna bära H på ryggen i den och det går bra. Förutom att jag inte vågar sätta i henne själv än. Dessutom är hon lite för liten för att orka hålla uppe huvudet någon längre stund. Men idag fick jag lite hjälp att få upp henne och då gick det bra att sitta i den en stund. Det funkar även att ha henne på magen i den, igår hade vi den med till biblioteket och då somnade hon i den så nu är den godkänd :-)



Tyget på selens ryggpanel är en halv duk från Hemtex, övrigt material tyget Lenda från Ikea och i axelbanden har jag sex lager av den tunnaste fleecefilten från Ikea. Spännen och nylonremmar kommer från en slaktad Haglöfsryggsäck.

Jag är nöjd och kommer kanske sy någon mer sele, men då i något lite mer smutståligt tyg.

måndag 8 september 2008

Kantareller och sötaste tjejen

G var med hunden i skogen igår kväll och hittade lite svamp så ikväll har vi ätit kantarellmackor, mums.




Måste visa några bilder på varldens sötaste tjej också:


fredag 5 september 2008

Bebis i velour

Igår var jag på Andersson&Hjalmarsson i Ulricehamn och handlade tyg. De har superfin velour och trikå. Nu ska jag bara få tid att först hitta på vad det ska bli och sen sy det...